S jídlem ke zdraví

O jídle cestě ke zdraví toho již bylo napsáno mnoho a určitě mnoho bude ještě napsáno. Jídlo je pro naše zdraví důležité. Osobně nemám moc ráda termín dieta, i když jsem hodně let věnovala redukčním režimům svým i klientů. Vždy jsem tvrdila, že dieta je omezení, které má řešit zdravotní problémy a je spíš spojeno s lékařským prostředím. 

Osobně jsem žádnou zdravotní dietu nikdy nedržela, pouze redukční úpravy jídelníčků.Ale jak léta jdou, přeci jen se nějaký ten signál, že tělo není úplně jako za mlada, přeci jen objevuje. Začalo to zvýšeným tlakem. Proto mně zajímaly hodně přednášky Renáty Čepelkové, zaměřené na problematiku srdce Základy TČM  - element OHEŇ. Absolvovala jsem ji v loňském roce a letos si zakoupila videoseminář na toto téma. V rámci těchto přednášek mne velice zaujala zmínka o dietě Duangu, kterou držívali taoističtí mniši. 

Tato dieta splňuje mou utkvělou představu o slově DIETA. Je zde dost potravinových skupin zcela vyloučena na období cca 100 dní. Musím přiznat, že jsem se rozhodla ji vyzkoušet až nyní po roce. Nyní mám za sebou skvělé 4 týdny a vím, že další měsíce zvládnu také. Zajímají mne výsledky po těch 100 dnech. Vím, že jídlo umí s naším tělem mnohé, a tak se nejen těším na každé svými silami připravené jídlo, ale také na přednášku s Renátou Čepelkovou, kterou máme tuto středu 3. 6. 2020 v Centru Fuzhi Praha. 

Určitě budu mít k tématu srdce a kardio soustava mnoho dotazů a vím, že hodně budeme mluvit o jídle. Pokud Vás zajímá Vaše zdraví z dlouhodobého hlediska a máte chuť na jeho kvalitě pracovat, přijďte za námi do centra nebo na některou z přednášek či seminářů. Dozvíte se mnoho zajímavých informací z pohledu přírodní medicíny a také naše osobní zkušenosti patří k těm,  o které se s Vámi rádi podělíme. K různým dietám a ozdravným režimům je vždy dobré dostat i nějaké ty osvědčené recepty, protože jídlo je sice lék, ale mělo by určitě i chutnat. 

Eva Nytrová

Jídlo - deta Duangu

Losos, mrkvové hranolky a špenátový salát.